Er du mellom 13-19 år og vil du prøve noe nytt? Vil du utfordre deg selv til å stå på en scene? Er du kjent med dans, kreativ skriving, teater og film? Har andre sagt du er en kreativ sjel eller at du passer på en scene? Kanskje tenker du å søke på musikk-, dans- eller dramalinje? Har du lyst å møte nye folk?

Kan du svare ja på et av disse spørsmålene så er denne sommercampen for deg. Det blir en liten uke der du er sammen med andre unge, og blir kjent med musikk, dans, drama og scenearbeid gjennom teaterleker og felles aktiviteter. 

Du trenger ikke å ha vært aktiv i organiserte kulturaktiviteter tidligere, du får tilpasset oppgavene med den erfaringen du har fra før og de mål du setter deg selv!

HVOR? 
Tana

HVA SKAL SKJE?
Campen består av tre grupper, og deltagerne må velge en av disse.  

1. Rommet
Hvilken verden vil du lage?

Kan et tomt rom være noe mer enn et tomt rom? Ved hjelp av lyd, lys og kanskje lukt, kan et rom transformeres til hva enn man vil. Er det en dyrehage? En post-apokalyptisk fremtid? En drøm kommet til virkelighet? Og hvem kan man møte der inne? Rommet venter på å få en historie, og det trenger deg og din fantasi for å komme til live.

2. Tegneseriemime
Ikke no ekstra stæsj - kun stor skuespillerkunst!

Blir du med å blåse sceneliv inn i din favoritt film eller tv-serie? Tegneseriemime er teatersjangeren som tar de morsomste grepene fra film og tegneserie, og stapper de inn i et meget kompakt og strippet scenerom. Det eneste vi får plass til, er deg og dine medspillere. Kom og lær hvordan vi kun ved hjelp av våre egne kropper og samlet fantasi kan formidle like fengslende som et kinolerret!

3. Musikk
Mer informasjon kommer

I løpet av uken vil du også lære teaterleker, og lage fellesnummer med din gruppe - og kanskje delta i filmproduksjon.
Dere vil deles inn i grupper, basert på hva du ønsker å fordype deg i. Uka avsluttes med gruppevise arbeidsvisninger. Arbeidsvisning er ikke som en vanlig forestilling. Dere viser det dere har lært, og ingenting av dette skal være ferdig eller perfekt.

Program og innhold er under utvikling, og vil publiseres fortløpende. 

NYE SANG- OG TEATERVENNER
Du kan melde deg på alene eller sammen med kjente. Første dagen er det aktiviteter med navneleker, måltider og fellesaktiviteter som gjør at du fort blir kjent med de andre. Er du sjenert eller synes det er litt skummelt å møte nye folk, så får du en person som er sammen med deg den første dagen.

TIMEPLAN
Dagene er fra 10 til 16/17, med pauser og lunsj. Det blir også sosiale kveldsprogrammer. 

GRATIS DELTAGELSE
Det er gratis å delta på campen, og lunsj er inkludert. 

REISE OG OPPHOLDSSTØTTE
Dersom du/dere ikke har penger til å kjøpe buss eller flybillett, så kan du få reisestøtte og dekket måltider som ikke serveres på campen. Informer om dette i søknadsskjemaet.

OVERNATTING
Dersom du kommer reisende og ikke kan bo hos slekt eller venner får du tilbud om å bo sammen med andre deltagere. 

FORESATTE
For de tilreisende deltakere som trenger en foresatt med så får den voksne bli innlosjert med deltakerne.

OM CAMPEN
Dette er en del av prosjektet Ung samisk scene. Prosjektet har som mål å øke bruk av samisk på film og på scenen. Du trenger ikke kunne samisk eller være same for å delta, det holder at du er komfortabel med at instruktører har dialog på samisk, som oversettes for deg, og du har lyst at din karakter på scenen skal kunne si noen samiske ord.

INSTRUKTØRER

Eila Ballovara Varsi er en ung skuespiller fra Tana. Hun har de siste årene jobbet både som dubber, filmskuespiller, og hovedsakelig ved Det Samiske Nasjonalteatret Beaivváš. Hun har erfaring både fra filmsettet og teaterscenen og har opptrådt på flere av de store teaterscenene i Norge. 
Eila leder gruppa TEGNESERIEMIMING

Kátjá Rávdná Broch Einebakken er fra Tana og Manndalen. Hun har bachelor i drama- og teaterkommunikasjon fra OsloMet og har holdt på med teater hele livet. Det siste året har hun gjort en performance i samarbeid med kunstner Márjá Karlsen for Máret Ánne Saras utstillingsåpning i Stiklestad, i tillegg til å ha vært dramaturg på og spilt i den samiske ungdomsserien Oro Jaska.
Kátjá Rávdná leder gruppa ROM

Gøril Nilsen er en komponist, produsent og musiker fra Hammerfest. For tiden komponerer og produserer hun musikk for Europeisk Kulturhovedstadsprosjektet 2024. Gøril har turnert 10 år sammen med bandet I SEE RIVERS. Bandet har reist på utsolgte Europaturnéer, spilt på scener som Albert Hall Manchester og Dublin Theatre, gjestet Storbritannias mest sette TV-show på dagtid, og vært A-listet på BBC Radio med flere av sine singler. 
Gøril leder gruppa MUSIKK

Med dere på her: 

Geassegohttehat / Sommercamp 2024 | HATS