Billedkunstner Elisabeth Arneng Varsi har arbeidet som lærer i Tana i over 40 år. Hun er gift i Sirma på det 47. året og er trebarnsmor og dessuten beriket med 8 barnebarn. 

Sirma, Tana og Finnmark er sentralt i hennes liv og billedproduksjon. “Det lille mennesket i det store landskap” er gjentagende tema, og hun sier selv: “Siden ord ofte står i veien for kommunikasjon, er jeg opptatt av å dele tanker og følelser gjennom maleriene”. Hun observerer verden fra sitt ståsted og det samiske perspektivet er gjennomgående.
Elisabeth Arneng Varsi har tegnet fra hun kunne holde en blyant, og som ung ønsket hun å ta kunstutdanning, men drømmen ble ikke realisert før hun pensjonerte seg som sekstito-åring. Da ble Asker kunstfagskole (2009-2012) hennes kilde til videreutvikling og inspirasjon. Disse tre årene gav henne en ny inngang til kunsten og hennes produksjon skjøt virkelig fart.
Teknikk: Hun arbeider for det meste med akryl på lerret, men bruker også tusj og kull i sine arbeider.

Denne utstilling er en forberedelse til neste års store begivenhet. Elisabeth Arneng Varsi skal da tre ut av en lokal profil, til en mer utadvendt profil. Hun har fått plass i Sámi Dáidda Guovddáš i Karasjok 06.02-30.03.2025. Konteksten i utstillingen er: upcoming artists from Sápmi. Det er gøy dette skjer det året kunstneren fyller 80 år. Hun blir en av fem eller seks “kommende” kunstnere i denne utstillinga.