Tana Kulturskole feirer Anders Porsanger.

Samelands og Tanas egen helt, fyller 90 år 21.12.2024. 

Når en slik type har så stor dag i år, vil Tana Kulturskole hedre ham.

Anders Porsanger har på sine mange og lange skiturer laget fem klassikere til Sápmi. Disse sangene høres stadig på NRK Sámeradio. Hvem har ikke hørt "Na Stállu na Stállu ii galga máná baldit"? (Nå, stallu, nå stallu du må ikke skremme barn)

Mannen går fortsatt på ski, er langrennsløper og vinner fremdeles renn. Nylig vant han Birkebeiner mesterskapet i sin klasse! 

Derfor inviterer Kulturskolen til hedring av Anders Porsanger, den lettbente skilegenden og musikkglade borger. 

Det er flott at det lokale koret vårt, UNTAK, har grepet utfordringen med begge hendene. De har øvd på disse fem svært morsomme låtene. Elevene ved Deanu Sámeskuvla har også lært seg sanger, og noen av dem deltar i koret. 

Dirigent for UNTAK Andreas Gundersen har arrangert sangene.  Sammen med Dag Broch har de øvd in sangene med koret. Sameskolens elever har fått besøk av kulturskolen og øvd in sangene. Noen av elevene deltar på festen i koret.

Anders gode venn, og tidligere lærerkollega fra Polmak skole Bjørnar Halvari, tar med seg trekkspill og deltar med en eller to gamle klassikere.  

Máret Laila Anti, en slektning av Anders vil lede publikum gjennom jubileumskonserten. 

Vi ønsker Anders sine mange slektninger, venner og andre kulturinteresserte hjertelig velkommen til Miljøbygget i Tana 31. mai kl. 11.30.  

Tana samiske språksenter står for tolking.

Kaffe i Galleri Martin etter konserten.