Language Language Language Visning: A A A A A
toppbilde

Tre personer er bekreftet testet positivt for Covid - 19 ved PCR- test

Tre personer har bekreftet å ha postiv PCR test sent i går kveld.  En av de som har testet postivt har tilknytting til Tana bru skole. 

Smittesporing og omfattende testing av nærkontakter pågår og alle som har symptomer oppfordres å teste seg enten ved selvtest eller på kommunens teststasjon. Teststasjonen  er åpent fra onsdag til fredag kl 9-14.  Stasjonen  holdes åpent også i helga, men med noe redusert åpningstider. Det legges ut egen informasjon om åpningstider i helga senere. 

Teststasjonen er flyttet fra helsesenter til Flerbrukshallen og befinner seg på baksiden av hallen. Det er skilting til teststasjonen fra parkeringplass foran Flerbrukshallen.  Det er viktig at dem som skal tetse seg ikke bruker hovedinngang for Flerbrukshallen. Der pågår det vaksinering.

Situasjonen med økt smitte er krevende for kommunen og vi minner på om nye nasjonale regler om  bruk av munnbind og andre nasjonale regler / anbefalinger.

  • Påbud om bruk av munnbind når det ikke er mulig å holde minst 1 meter avstand i butikker, kjøpesentre, serveringssteder, kollektivtransport, taxi og innendørs stasjonsområder. Påbudet gjelder også for ansatte med mindre det er tatt i bruk fysiske barrierer.

Mer om påbud av munnbind og andre nye nasjonale regler / anbefalinger finnes her: https://www.regjeringen.no/no/aktuelt/pressekonferanse-om-koronasituasjonen2/id2891215/https://www.regjeringen.no/no/aktuelt/pressekonferanse-om-koronasituasjonen2/id2891215/

Det er  viktig at alle som er syke, selv om dem har testet seg negativt for Covid- 19, holder seg hjemme. Helsetjenester belastes for tiden også av andre enn dem som har Covid- 19 (feks. influensapasienter), og situasjonen i helsetjenester er krevende både nasjonalt og regionalt.