Language Language Language Visning: A A A A A
toppbilde

Tanaelever i Norges-toppen

Elevene på 6.trinn ved Boftsa skole er blant Norges beste kakebakere. Det mener fagjuryen i Smakens uke. Juryen har like godt gitt Boftsa-elevene hele to av fem finaleplasser, der elever fra hele Norge konkurrerer om den beste kakeoppskriften.
Elevene på bildet er fra venstre Maria Johansen-Helistø, Tiril Renate Stranden, Evelina Tarkiainen og Linnea Kjølås-Sæverud.
Maria, Tiril, Evelina og Linnea_200x150

  1 / 3 
 
 
 


 

Tidligere denne uka fikk elevene gledesbeskjeden fra Det franske kultursenter. To av deres tre innsendte kakeoppskrifter ble valgt ut som finalebidrag, i skarp konkurranse med kakebakende elever fra hele landet. Allerede onsdag i neste uke kåres vinneren blant de fem finalistene.
 
- Det er utrolig artig. Vi er skikkelig glade for at det gikk så bra med kakene våre, sier lærer Marit Broch Johansen, og fortsetter: - Elevene har vært flinke i utviklinga av oppskriftene. Vi passet på å holde oss til konkurransereglene og brukte kun ingredienser elevene liker selv. Elevene har også gitt de to kakene navn, Splendino og Marias appelsin- og gulrotdrøm.
Så, disse kakene er elevenes verk.
 
Onsdag 4. november skal vinneren kåres. Det skjer på Hard Rock Café i Oslo, i forbindelse med bransjen egen kåring av Norges beste kake. Profesjonelle bakere/konditorer skal bake alle finalekakene og elever fra en fransk klasse på mellomtrinnet smaker seg frem til den aller beste. Vinnerklassens kake vil så bli til salgs i bakerier over hele landet.
 
- Arrangøren har spurt oss om vi kan være tilstede under finalen. Det er ikke hver dag man går til norgesfinalen i kakebaking, så det hadde vært veldig morsomt og motiverende, sier Marit Broch Johansen, og legger til: - Vi må imidlertid dekke alle utgifter selv, så akkurat nå henger det litt i en tynn tråd, om vi har mulighet for å reise, sukker læreren.
 
Det Franske kultursenter arrangerer denne konkurransen med ønske om at elevene skal bli ekstra oppmerksomme på hva som gjør en kake god for dem, og at de skal lære om sammenhengen mellom ingredienser og ulike smaker, konsistens og utseende på en kake.
Landbruks- og matdepartementet iverksetter Smakens uke for å øke bevisstheten rundt matglede. Målet er å gjøre Smakens uke til en årlig begivenhet med arrangementer mange steder i landet. Også i år rettes oppmerksomheten spesielt mot barn og serveringssteder.

-Det er snakk om fire elever og en voksen. Jeg håper vi finner finansiering og på den måten kan premiere elevene for fantastisk innsats. Kanskje vi kunne utfordre næringslivet i kommunen til å sponse oss, avslutter lærer ved Boftsa skole i Tana, Marit Broch Johansen