Language Language Language Visning: A A A A A
toppbilde

Tana kulturskole til Tyskland

Tana kulturskole skal atter representere Norge i en international sammenheng. Den ellevte verdens barneteaterfestival arrangeres i Tyskland i juni 2010. Teatergruppa Soapmasat jobber i disse dager med ny samisk dramatikk av Inger Margrethe Olsen: Sunná šiella.
Kristin

Vi har gode medhjelpere med oss i denne produksjonen. Landselsjoiker Inga Juuso deltar som skuespiller og joiker, og Klemet Anders Buljo komponerer og musiserer under forestillinga. Kommunens egen Hilly Sarre er kostymeansvarlig. Beaivvaš sámi theáhter hjelper oss denne gangen, med scenografien.

Den ellevte verdens barneteaterferstival arrangeres i Lingen i Tyskland juni 2010. Der har Tana kulturskole fått plass, som representant for Norge og Sápmi. Gruppa Soapmasat har fått yngre deltagere og har vokst til 17 elever. Vi jobber med nyskrevet samisk dramatikk av Inger Margrethe Olsen fra Nesseby: Sunná Šiela. Manuset er utviklet fra Sámi Mánáid tvs serie: Májjá ja Sujujujjá og tilpasset vår scene. Vi møter Sunná som forsvinner i skogen og blir tatt av de underjordiske, der Stállos kone Luhtták gir henne blod, slik at hun glemmer hvem hun er. Dette er kamp mellom det gode og onde, og vil søsknene Májjá og Mihkkal lykkes i å få henne tilbake?

Denne gangen har kulturskolen gått i sammarbeid med Kultur i Troms, og får landsdelsjoikeren Inga Juuso til vår produksjon. Hun skal delta i forestillinga som skuespiller og joiker. Klemet Anders Buljo komponerer musikk, og deltar som musiker i forestillinga. Kommunens egen Hilly Sarre er kostymeansvarlig. Kostymene er designet, og skal nå sys. Denne teaterproduksjonen vil være den mest spennende forestilling Tana kulturskole har gjort rent visuelt, da vi aldri har gjort et så stort kostymeløft. Det skal syes alt i alt 30 kostymer. Beaivváš Sámi theáhter har vært så runnhåndet og sponser oss med scenografi hjelp. Ders fast ansatte scenograf, teknikker og lysmann Bernt Morten Bongo kommer til Tana i desember.

Dette besøket har vi store forventninger til, da kulturskolen alltid har jobbet nesten uten scenografi. Vi er godt i gang med prøvene, og har urpremiere 3.mars klokka 18:00 på miljøbygget.