Language Language Language Visning: A A A A A
toppbilde

Tana Kulturskole gratulerer Ellinor Skartland med Drømmestipendet 2020!

Tirsdag 23. Juni overrakte Ulf Trygve Ballo diplomet og sjekken til en verdig prisvinner. På vegne av Norsk Tipping og Norsk Kulturskoleråd overrakte leder av Hovedutvalget for oppvekst omsorg og kultur i Tana Kommunestyre den symbolske sjekken og diplomet til en glad vinner.

Seremonien ble arrangert i ungdomsklubbens lokaler, med noen inviterte gjester.

Vi ble kjent med Ellinor som Kulturskoleelev gjennom 10 år, hun har fulgt ballett, piano og bandundervisning i Stavanger der hun gikk mesteparten av grunnskolen. Hun sang også i Domkirkens pikekor sammen med 50 andre jenter. Før hun kom til Tana og var elev her i Tana Kulturskole og Sámi Mánáid Teáhter et og et halvt år. Hun imponerte med sin styrke. Det første hun gjorde var å overta en rolle i en helaftens teaterforestilling: Lohkkat Nollii - Å telle til null. Hun lærte seg teksten i løpet av uker, og på et språk som hun enda jobbet med å lære seg. Uten veldig mye skuespiller erfaring gjorde hun en overbevisende karakter. Hun gjorde tre forestillinger på denne tiden i Kulturskolen og hadde tunge sentrale roller. Ved siden av skuespiller jobben var det musikken som likevel er viktigst for Ellinor, hun fikk piano undervisning av Stamen Stanchev og gjorde flott utvilking.

Tana Kulturskoles Drømmestipend vinner 2020 Ellinor Skartland Ellinor og Ulf Trygve ellinor og mamma
Tana Kulturskoles Drømmestipend vinner 2020 Ellinor Skartland Ulf Trygve Ballo overrekker sjekken stort kr 15 000,- En glad vinner med sin mor Gunn Tove Skartland

Familien har støttet Ellinor, de har gjort den store jobben det er å kjøre, hente, bake kakene motivere til egenøving og til deltagele. De har spurt de riktige spørsmålene som har gitt Ellinor refleksjon i nære og større perspektiver. De gir henne en solid grunnmur. Kulturskolen takker familien for denne formidable innsatsen.

Ellinor er en verdig prisvinner. Hun gjør stor innsats på egenutvikling, hun skjønner hva det vil si å være kunstner. Hun vet at det er 1000 vis av timer med repetering som må til for å bli riktig god. Det er ikke alltid like gøy, men hun strukturer sin tid og gjennomfører det. Hun er svært målbevisst og glødende i sitt engasjement. Hun har samfunnsbevissthet og forståelse for demokrati. Hun ønsker å delta aktivt i dette systemet som er utviklet overtid for å fungere, slik at goder blir fordelt til felles beste. Hun vet at alle stemmer er viktige i dette systemet, og det krever aktiv deltagelse. Det er gledelig å se at hun ønsker å være synlig i samfunns utvikling og politikk. Det er vakrest at hun ønsker å være en stemme i denne debatten men hun ønsker å bruke sin musikk som sitt verktøy for å bringe fram budskap som gir utvikling og forståelse til seg selv og til publikum.

Dere kan lese hele hennes søknad til Drømmestipendet her: https://drommestipendet.no/profil/?id=6060

Det hele ble avsluttet med to musikalske bidrag. Ellinor spilte og sang sin egen sang Eahpevuoigaduvvon, der hun står for tekst og melodi selv. Så bidro Andreas Gundersen med tekst melodi: Next to med og akkompanjemang på piano. Ellinor sang.

Tana Kulturskole ønsker henne lykke til i sitt virke som ungkunstner og som framtidig voksen utøver. Vi følger med i glede og spenning.