Language Language Language Visning: A A A A A
toppbilde

Tana kommune planlegger vaksinasjon mot koronavirus.

Ifølge helsedirektoratet vil de første vaksinedosene sendes ut til kommunene i løpet av desember. Det er usikker hvor mange vaksiner som da blir tilgjengelig, og hvor mange Tana kommune får i første runde.

Tana kommune følger den prioriteringen som regjeringen har lagt opp til. I utgangspunktet er det risikogruppene som prioriteres først, og deretter helsepersonell. Prioriteringen blir i utgangspunktet slik, men vær oppmerksom på at dette kan endre seg: 

  1. beboere i sykehjem  
  2. personer over 65 år
  3. personer i alderen 18–64 år som har en eller flere av sykdommer som vi vet gir økt risiko for alvorlig forløp og død dersom de får koronavirus.    
  4. Helsepersonell

Vi kommer tilbake senere med informasjon om hvem som skal møte til hvilke tidspunkt. Vaksineringen vil være slik at du møter opp i Tana flerbrukshall, du vil kun få mulighet til å vaksinere deg den datoen og klokkeslettet som vi avtaler med deg. Vaksinen har svært begrenset holdbarhet, og du må få to doser, der den andre dosen må tas 19-23 dager etter den første, det er derfor svært viktig at du møter til avtalt tid.

Beboere i sykehjem og omsorgsboliger vil vaksineres der de bor.

Du trenger ikke kontakte legestasjonen angående dette. Det er ikke mulig å ringe legevakten for å avtale noe om vaksine, og det er ikke mulig å forhåndsbestille vaksine.

 Vaksinen er gratis, og det er frivillig om du vil benytte deg av tilbudet.

Hvis du har spørsmål rundt koronavirus-vaksineringen, kan du lese deg opp her: 

Fant du ikke svar på det du lurte på? Da kan du ringe nasjonal informasjonstelefon på 815 55 015.  

Det er fremdeles mye som ikke er bestemt, vær derfor tålmodig og følg med på nyhetsbildet og kommunens digitale flater. Vi kommer ut med informasjon når det er noe nytt å melde.