Language Language Language Visning: A A A A A
toppbilde

Stemmerettsjubileum - med Siri Broch Johansen

Siri Broch Johansen var invitert til biblioteket for å holde foredrag om samekvinnen Elsa Laula Renberg. En klasse med elever fra videregående skolen var tilhørere på dagen, Ikveld torsdag 14. mars kl. 18.00 vil Siri holde det samme foredraget for alle som vil komme å høre på. Vi serverer kaffe og noe å bite i.

Siri Broch Johansen var invitert til biblioteket for å holde foredrag samekvinnen Elsa Laula Renberg som ble en internasjonal nettverksbygger.

Elsa Laula Renberg var den første samiske politikeren som virkelig virket over landegrensene. Hun hadde et stort nettverk på både norsk og svensk side, og kjente maktens korridorer begge steder. Hun var en ledende skikkelse i samebevegelsen før både norske og svenske kvinner fikk stemmerett, og var blant annet på det kongelige slott i Stockholm og snakket samenes sak på samme tid som Norge rev seg løs fra Sverige.

Siri Broch Johansen er forfatter og multikunstner fra Tana. Hun skriver for barn og voksne i mange sjangre. I 2012 fikk hun Nordisk Sameråds litteraturpris 2011 for ungdomsromanen Sárá beaivegirji, i norsk utgave Saras dagbok.
Siri har holdt foredrag i Karasjok, Lakselv,Porsanger og idag er det altså vår tur her i Deatnu/Tana å få anledning til å lytte til dette veldig interessante foredraget som hun krydrer med bilder fra Elsas liv og virke.