Skoler i Tana

Language Language Language Visning: A A A A A
toppbilde

Riikka Kosola

Riikka Kosola_500x323.png

Riikka Kosola er en finsk koreograf og danser. Hun har undervist og veiledet forskjellige grupper fra baby til eldre siden 2008.

Hun har fransk høyere utdanning i samtidsdans og scenekunst ( Conservatoire National Supérieur de Danse et Musique de Lyon ). Hun har også studert kulturantropologi ( Universitetet i Lyon, Frankrike ), kunsthistorie, politisk historie, samfunnskunnskap og matematikk ( Universitetet i Helsingfors, Finland ). Riikka har skapt og utviklet grunnlaget for bedriftsmatematikk i en internasjonal forskningsgruppe i Europa ( Maths-in-Motion, Matematikk-i-bevegelse-program for skolen ).

Riikka har alltid vært interessert i forskjellige kulturer og språk, og i tillegg til dansespråket snakker hun fem forskjellige språk i sitt daglige liv, for eksempel finsk, fransk og engelsk.

Riikka har jobbet som kunstner i 16 forskjellige land og har bodd permanent i fire forskjellige land. Disse opplevelsene, reiser og representasjon av scenekunsten i mange forskjellige steder har gjort henne til en person som tror på dansens kraft og fysiske uttrykk for å skape en bro mellom alle forskjellige grupper mennesker. Hjertet hennes er også alt som er kunst og dans i friluft, i forskjellige naturmiljøer.

For henne er dans en bevegelsesmåte, en rekke spill og strategier å være. Å hoppe, løpe, skyve, gå, spinne, bevege hender og ansikt, kan alle være dans. Med forskjellige teknikker for samtidsdans, folkedans, ballett, gatekunst -og dans, sirkus, teater, marionett og mime, Riikka har danset for mange dansekompanier som blander kunstfelt for å gi en følelse av hva som kommer til uttrykk.

I undervisningen i scenekunst som teater og dans, anser Riikka det som er viktig for studenten å ha muligheten til å uttrykke seg på nye måter som forestillingen muliggjør. For å oppnå dette lærer seg elever nye ferdigheter, overskrider seg selv, fokuserer, konsentrerer seg og kan glede seg over å gjøre og lære sammen med andre.