Language Language Language Visning: A A A A A
toppbilde

Ny perletursesong med 7 nye løyper

Perletur i Tana 2017

Perletur i Tana er i år utvidet fra 15 til 22 løyper. De fleste har oppstart 1. Juni, men noen har også oppstart 1. juli (se nedenfor). Sistnenvte har senere oppstart pga smeltevann, saueslipp eller behov for merking/skilting og nettside med gps-spor. Sesongen varer til 31. oktober for alle løypene.

Det er ennå en del sne i løypene, så inntil den forsvinner bør man forhøre seg om den enkelte løype man ønsker å gå. Vi har fått melding om at man kan gå til Bokcávárri/Stuorračohkka.

Bilde: Fra starten på stien til Jievjamiesoaivi (Frank Martin Ingelæ)

På nettsiden perletur.no vil man finne kart og beskrivelser av turene. Her kan man også se statistikk over aktiviteten i Tana og resten av fylket. Når man har registrert seg på perletur.no kan egne og familiemedlemmers turer registreres med koden man finner i turkassene. De som ikke bruker datamaskin kan ved sesongslutt sende inn sin turoversikt.

Perleturene varierer i lengde, stigning og innhold. Noen er lettgåtte mens andre er mer krevende. Noen turer har kulturelle innslag i tillegg til naturopplevelsen. Alle er merket, eller blir i det i løpet av sommeren.

De som går 7 av turene gjør seg fortjent til eksklusive premiekrus, som kan bestilles på perletur.no. For barn under 10 år er kravet 6 forskjellige turer. Personer med særskilte behov kan gjøre seg fortjent til kruset med mindre enn 7 turer. Send epost til post@perletur.no. De som går perletur 15 ganger, i hvilke(n) som helst av løypene, blir med i trekning av gavekort på kr 2000.

Perleturer med oppstart 1. Juni:

Auskarnes rullesteinsfjæra – Ny! (ut.no)

Bokcávárri/Stuorračohkka

Buolbmátčohkka

Ceakkunjoaski skolesti

Duottarnjunni

Gollevárri kulturminneområde

Holmfjellet - Suolovárri 

Ippágirku og Stuorraoaivi 

Jievjamiesoaivi

Sirma stor rundløype  

Skiippagurra tursti

Vardefjell

Uchasearbbaš - Ny!

Urraláš

Perleturer med oppstart 1. juli

Alggašvárri

Bollovárri - Ny!

Davágeažalášskaidi - Ny!

Erkkeristenčohkka - Ny!

Oscarsvarden - Ny!

Rásttigáisá

Rødberget - Ny!

Tårnefjellet

Del gjerne bilder fra turene på Instagram #perletur og Facebook .

Dersom koden i turkassen mangler, eller det er andre merknader, kan man ta kontakt på 975 20 450. Koder kommer i kassene utover nå.   

Perletur i Tana bygger videre på arbeid lagene, ordføreren og andre har gjort i forbindelse med turløypene.

Se link for info om perleturkrusene for 2016.