Language Language Language Visning: A A A A A
toppbilde

Oppdatert info koronasituasjonen i Tana

Kriseledelsen møttes den 31.12.20 kl 11:00 for gjennomgang av DSC01766.jpgkoronasituasjonen i Tana. Kommunen har begynt å få svar på de første innsendte testene av nærkontaktene til den smittede.

Oppdatering 1.1.2021 kl 18:00
Det er kommet svar på alle prøver tatt 30.12, og det var ingen nye positive utover det ene tilfellet som vi fikk svar på i går.
Det er forløpig ikke svar på noen prøver tatt 31.12 

Oppdatering 31.12.2020 kl 19:00
12 nye prøvesvar fra i går er akkurat kommet inn, ingen nye smittede.

En ny person er bekreftet smittet
En person har i dag fått positivt svar på covid-19 etter testing i går, og er satt i hjemmeisolasjon. Personen er nærkontakt av det første smittetilfellet, og var allerede i karantene. Smittesporing er gjennomført, og kjente nærkontakter er allerede i karantene. Personen har ingen symptomer.
Klokken 15.12 var det kommet i alt 5 negative svar fra testing den 30/12, og vi venter ennå svar på 13 tester fra i går.

Det er ca 20 personer som er testet i dag, testresultatene fra disse vil foreligge i løpet av nyttårshelga. Det er fortsatt 14 personer som er i karantene og alle de er testet.

Skoler og barnehager
Det har kommet mange spørsmål om stenging av skoler og barnehager. Kommunelegen har vurdert at det som uaktuelt, men at hvis smittesituasjonen skulle endre seg så vil han gjøre nye vurderinger. Hele familien til den smittede er i karantene inntil testresultater er negative.

Anmeldelse til politiet
Ordfører, fungerende rådmann og beredskapskoordinator har mottatt henvendelser fra flere innbyggere om mulig brudd på karanteneplikten. På bakgrunnen av dette har rådmann valgt å anmelde forholdet til politiet i dag og det blir opp til politiet å vurdere om det er noe straffbart.

Kriseledelsen følger for øvrig situasjonen nøye og vil vurdere om det er behov for å møtes i nyttårshelgen.

Ellers så minner vi om denne for de som kommer hjem til Tana etter jul
https://www.tana.kommune.no/skal-du-hjem-til-jul-husk-smittevern.6353633-51331.html