Language Language Language Visning: A A A A A
toppbilde

Tirsdag 15.09. kl 1400

Offisiell åpning av den nye Tanabru !

Endelig skal den nye brua feires! Sett alarmen på 15.09 kl 1350. Logg deg på www.ifinnmark.no. Det hele starter med ny komponert bestillingsverk av Kulturskolens egen prins Andreas Gundersen!

Brua, foto frank
Foto: Frank Martin Ingilæ

Endelig skal den nye brua feires! Sett alarmen på 15.09 kl 1350. Logg deg på www.ifinnmark.no. Det hele starter med ny komponert bestillingsverk av Kulturskolens egen prins Andreas Gundersen! Sammen med verdens beste kvinnelige joiker Sara Marielle Gaup Beaska og trompetist Lyder Ø. Røed, hedrer vi livet i dalen. Kulturskole elever, Hats kurs deltagere, finske akrobater og Kulturskolens egen Riikka J Kosola fyller opplevelsen med bevegelse. Akrobatene og Riikka utfører det ypperste av hva menneskekroppen kan gjøre. Logg deg på, ikke gå glipp av artister i verdens klasse.  

Vårt lokale kor UNTAK er sentrale i forestillinga, med stødig ånd leder dirigent Dag Broch både sitt kor og grunnskolekoret, med elever fra 3.-7.trinn. Rap får vi også, med den unge råe rapperen Yungmiqu. Grunnskole elever joiker sammen med Sara Marielle Gaup Beaska. Våre lokale musikerer Per G Andersen og Kjetil Balto, utfyller den musikalske reisen. 

Vi avslutter forestillinga med å hedre elva, broen, naturen, historien, framtiden og vi hyller selve livet, sammen med 1.-3. klassingene og voksne i festdrakt og i Andreas sitt musikalske bilde!

Statens vegvesen eier arrangementet, og taler holdes, der hedrer de som hedres skal, før de klipper snora og erklærer bruen åpnet for trafikk. 

Pga corona kan vi ikke invitere til folkefest og oppfordrer dere til å logge dere på. Det er også gøy om dere kan pynte dere hjemme med flagg og poste bilder med #nyetanabru. Da er dere med på festen!

IFinnmark leverer en fler-kameraproduksjon, dere ser alle deltagerne, naturen og brua fra vinkler vi vanligvis ikke får se. Vi ser skuespillerne i øyenstikker perspektiv, et kamera er på drone! VALY leverer lyd.

Involverte/samarbeidspartnere:
Statens Vegvesen
Tana Kulturskole- Sami Manaid Teahter
Hålogaland Amatørteaterselskap (HATS)
Grunnskolene i Tana 3-7 trinnselever
KULTA
Sámi Musihkka Akademia
Bryteklubben Tana
Troms og Finnmark Fylkes kommune
Samediggi

Eksterne artister:
Sara Marielle Gaup Beaska
Yungmiqu (Mihkku Laiti)
Siri Broch Johansen
Lyder Øvreås Røed
Andreas Gundersen
Kjetil Balto
Per Gunnar Andersen
KUSTAVI KORPS
UNTAK / MANNTAK