Language Language Language Visning: A A A A A
toppbilde

En ekte Tanaværing tilbyr musikk utvikling i felleskap

Ny Kulturskolelærer!

Ledige elevplasser i bandinstrumenter: 
• Gitar, akustisk og el-gitar
• bassgitar
• trommer 
• keyboard 

Det er generasjonsskifte i Tana Kultruskole. Vår trofaste lærer fra Kulturskolens spede begynnelse Arne Walter Halto takker for seg og går over i pensjonistenes rekker. 

Kjetil Andersen Balto

Tana Kulturskole får ny musikklærer. Selveste Kjetil Balto har takket ja til jobben. Dette skriver han om seg selv: 

Mitt navn er Kjetil Andersen Balto, er 47 år, og jeg er ekte Tanaværing. Jeg er utdannet førskolelærer, med videreutdanning i spesialpedagogikk. Jeg har jobbet i barnehage, skole og kulturskole i Tana og Nesseby i perioden 1994 til 2016. Jeg har spilt i ulike band i Finnmark, og vært freelancemusiker i spesielle prosjekter. Har også hatt gleden i å gi ut et album sammen Irene Pettersen fra Tanabreddens Ungdom, under bandnavnet Idja.
Min musikalske reise startet med Tanabreddens Ungdom og Abba. Da jeg var 4 år bestemte jeg meg for at jeg skulle spille i disse bandene. 30 år senere sto jeg på scenen sammen med Tanabreddens Ungdom. Det viser at det å sette seg store mål i tidlig alder kan ha noe for seg. Jeg venter enda på at Abba skal gjenforenes, men det kan se ut til at det målet nok er uoverkommelig. 
Jeg har alltid hatt interesse for musikk ,og elsker å utforske nye musikkinstrumenter. Det startet med fri utforsking av trommer, orgel, trompet, gitar og trekkspill i barndommen. Men det var gitar som ble instrumentet jeg valgte etter å ha gått i lære hos kulturskolelærer Sigmund Sæthre. I mange år spilte jeg gitar alene på rommet mitt og etter hvert på hybelen min i Vadsø. Det å ha en interesse for et instrument i ungdomstiden gjorde at jeg ikke kan huske å ha kjedet meg. Enhver ledig stund gikk til å utforske gitaren. Tidlig i 20 årene var jeg så heldig å møte noen med samme interesse som meg, og vi fikk startet et band. Plutselig åpnet det seg en ny verden med både sosialt fellesskap og musikalske gleder og utfordringer. Det å øve inn musikk man liker sammen med andre gir en utrolig god følelse når man mestrer det, og ikke minst spenningen det er å fremføre det for noen. Dette er en følelse jeg fortsatt har, selv etter å ha spilt offentlig i 25 år. Med bakgrunn i dette ønsker jeg at vi skal oppfordre elevene til å møtes, slik at de kan skape musikalske relasjoner som kanskje på sikt kan bli til et band. 
I tillegg til bandundervisning har jeg undervisning i følgende instrument:
• Gitar, akustisk og el-gitar 
• bassgitar 
• trommer 
• keyboard 
Vi oppfordrer dere, foresatte av grunnskole elever eller voksne, som er interessert i å lære deg å spille et av disse instrumentene til å søke plass i kulturskolen vår. Gjør det her: https://skjema.kf.no/FormsEngine/?wizardId=2643&externalId=5441

Kjetil kommer til å undervise på tirsdager og onsdager i musikkbingen utenfor Tana Miljøbygg, hans mål er samspill og ønsker å begynne med det så for så mulig.