Language Language Language Visning: A A A A A
toppbilde

Oppdatert info mandag 01.11.21 kl 8.00 - PCR test negativ

Nok en ny koronatilfelle i Tana- falsk resultat på hurtigtest

Huritgtesten som tatt på fredag 29.10.21 viste falsk resultat. PCR test resultat fra i dag er negativ. 

Det skjer enkelte gang at hurtigtest slår ut feil. Det er derfor viktig at alle med postive hurtigtest også tester seg med PCR-test. 

En person har testet positivt på hurtigtest i dag. Det er også tatt PCR-test, som vi forventer svar på om 2 dager. Eventuell smittevei er ukjent. Personen er fullvaksinert og har beskjedne symptomer. De andre medlemmene av husstanden har testet negativt.

Kommunen har blitt kontaktet av flere bekymrede foreldre med barn og barnehage og skole. De nasjonale reglene som gjelder etter 25. september er at barn kan gå i barnehage og skole så lenge de er symptomfrie. Barn som får symptomer eller tester positivt må holde seg hjemme. Vi oppfordrer alle, både barn og voksne, om å teste seg dersom de utvikler symptomer. Les også Folkehelseinstituttets råd og informasjon om barn og ungdom på https://www.fhi.no/nettpub/coronavirus/befolkningen/barn-og-unge/?term=&h=1

Alle med symptomer på covid-19 anbefales å teste seg, uavhengig av vaksinasjonsstatus. Uvaksinerte nærkontakter anbefales også å teste seg.

Koronatest kan bestilles på telefon : 400 05014. Telefon betjenes mandager- fredager kl. 9.00- 11.15 

Her kan du lese mer om bestilling av koronatest; https://www.tana.kommune.no/koronatelefon-400-05-014.536116.no.html

Vi vil minne på at pandemien er ikke over og at smittetallene går opp i mange steder.

Husk god hånd- og hosthygiene. 

Hold avstand der det er mulig.

Får du symptomer bør du holde deg hjemme inntil du har fått testet deg. 

 

Koronavaksinering i flerbrukshallen, onsdag 3.11.21

Hvis du ikke har tatt koronavaksine, er det mulighet til det igjen i neste uke.  Les egen info om det her: https://www.tana.kommune.no/koronavaksinering.6418873-51331.html