Language Language Language Visning: A A A A A
toppbilde

Kulturskolen gir en stor takk til de som var involvert i bruåpningsarrangementet

Tana Kulturskole takker alle som har gjort en innsats for feiringen av den nye brua ble mulig, og at det ble en SUKSESS!

 

Takk til hver og en i sær for den utrolig flotte forestillinga og den fantastiske helhetlige musikalske reisen vi var med på. Statens vegvesen var så fornøyd, de sa de aldri har vært med på en vakrere og en mer stemningsfull veg åpning før. Det skal vi ta til oss. Streaminga er vist over 10000 ganger.

 

Vi er svært stolte av alle elevene som valgte å være med på denne reisen, de gjorde en formidabel jobb på tre uker. De kom og stilte sin tid og sitt engasjement til rådighet opptil fire ganger i uka. Danse- og teater-elever skapte sammen med Riikka Johanna Kosola et koreografisk verk, som dessverre ikke kom helt til sin rett på streaminga. Det var elever som slo hjul hele 20 ganger. Kristoffer og Thomas Beravaras halsbrekkende stående posisjon på skuldrene fikk ikke den oppmerksomheten det fortjente. Vi takker elevene som var så tålmodige, og for et fokus de presterte da det gjaldt, det var Kulturskole elevene sine som var på jobb!  Hele sjelen var i øyeblikket. Heldigvis hadde vi Iris Egilsdatter Somby på lag som har dokumentert elevenes innsats svært godt. Ta del i deres arbeid gjennom hennes foto her! 

 

Vi vil takke Riikka Johanna Kosola for et vanvittig kunstnerisk skapende arbeid. Hun er blant de som har jobbet lengst med prosjektet, og hele tiden jobbet målbevisst fram mot resultatet. Vi er lei oss for at denne enorme jobben som Riikka Johanna Kosola har lagt ned i utviklingen av den store koreografien, og elevenes, samt akrobatens jobb ikke fikk fullt uttelling og derfor ikke kunne anerkjennes fullt ut på grunn av filmingen. Derfor ønsker Tana Kulturskole å gjøre denne koreografien en gang til. Vi inviterer elevene til å mobilisere en gang til, og vi filmer elevene i sentrum ute i sne. Dette ønsker vi å gjennomføre lørdag 24.10 eller søndag 25.10. Vi velger den dagen med best vær, og når det er mulig for fotograf å være tilstede.

 

Takk til Selma Louise Stølen Eriksen for flott joik. Hun joiket Irene Pettersens bestemor Biret Ingá, en lokaljoik som ikke er offentliggjort tidligere. Takk Anne-Lise Varsi, kulturskolens joikelærer, som har gjort den ekstra innsatsen for å gjøre Selma 10 år trygg nok til å tørre å joike helt alene, på skjerm! Takk Irene Pettersen for hjelp og velvilje! 

 

Katrine Thrane Nilsens Dipmaduoddji-elevene bidro også til joiken med å laget kjepphester i undervisningstiden. Riikka laget en enkel koreografi til disse elevene, slik at de også kunne ta del i feiringen fysisk. Vi syntes det var gøy å velge hest som tema, da hest har vært viktig i vår kommune tidligere. I joiken til Biret Ingá joikes det til hesten Lávke, slik at hesten skal skynde seg til den flotte Biret Ingá som var blitt enke, for at frieriet skulle kunne gjøres. Katrine gjorde en verdifull jobb i prosessen med kostymene, både med planlegginga og gjennomføringa. Det ble et fargesterkt uttrykk, der elevene kom tydelig fram i vår vakre dal og vakre natur, som et vakkert bilde på den nye broa. 

 

Hilly Sarre Kulturskolens duoddjilærer har jobbet med elevene og begynt allerede i vår med arbeidet. De har jobbet med flettinger og statuer. Deres arbeid står enda mellom rundkjøringa og brua på vestreside av elva. Et flott kunstverk har de levert, med fine linjer og bra komposisjon. De har samarbeidet godt. Tematisk var det et godt valg med flettinger, da tradisjonell duoddji kompetanse symbolsk passer godt med det broen symboliserer, nemlig mennesker i samhandling.

 

Takk for hip hop Daria, Amalie og Maja. Takk for spagat, intensitet og attitude. 

 

Vi er svært glade for å ha Sara Marielle Gaup Beaska boende i kommunen, men den lett tilgjengelige vakre joiken har alle grunnskoleelever forsøkt seg på å joike denne joiken: Gulahallat Eatnamiin. Hun er en bauta i sitt fagfelt, og var med på å bære den høye kunstneriske verdi på forestillinga. Grunnskole koret var med på å avslutte forestillinga på en vakker og verdig måte. Joiken ble gitt av barn og voksne i kommunen. Det er akkurat slik det skal være, broen er for folket på tvers av alder. Det var gøy å se så mange i stastøy samlet på en slik festdag. Tenker bare synet av det skapte stolthet for deltakere og de som så på.

 

Takk til Lyder Øvreås Røed, som bergtok oss med sitt vakre og virtuose trompetspill. Han var med på å løfte det kunstneriske og musikalske nivået til det ytterste av hva man kan få tak i av kunst. 

 

Tana Kulturskole takker UNTAK for samarbeidet. De gjorde til gangs det vi forventet. UNTAK skaper bolyst, glede og stolthet. Med Dag Brochs stødige dirigering leverte de spennende og variert, med kraft. Vi kan ikke understreke nok hvor viktig korets innsats var under åpningen med sin sang, og med sin tilstedeværelse.

 

Vi er svært glade for at akrobatene Ira Oinonen og Jere Virta kunne ta reisen hit. De viste hva menneskekroppen kan gjøre etter iherdig trening, og hvilke muligheter det finnes av livsvalg. De representerte Finland sammen med Riikka, for den nye broen er også en bro mellom nasjoner. De illuderte fisken som har gitt livsgrunnlag og kryssningen mellom fabel og virkelighet. Deres arbeid var et eventyr. Takk for til de for iherdig arbeid og presisjon.

 

Vi takker Hilly Sarre for den flotte laksekostymen Ira bar. Takk Viktoria Nilsen som sydde magiske fiskekostymer til Riikka og til Jere. Takk til Gustavi Korps, som leverte svært voksen koreografi. Det var  takknemlig å se den trente menneskekroppen, gjøre utsøkt arbeid. Takk Riikka, som har gjort den ekstra innsatsen til å trene i sommer slik at føttene igjen kunne tåle påkjenningen det er å gå opp på tå spissen! Takk for at du viser at dette utdanningstilbudet finnes for grunnskoleelever i Tana nå. Dette er svært sjelden vare i små samfunn. 

 

Takk Hats og Irene Nordhaug Hansen for godt og givende  samarbeid. Takk for akrobatene Blyhte Elisabeth Olson og Jan Ollen som gav kurs 17-19. aug. De bygget fysisk grunnlag til elevene som deltok på brua. 

 

Takk Ramona Salo, for inspirerende kurs. Sømmerskene Inkeri Laitinen, Annika Nilson og Iris Egilsdatter Somby. Takk Iris for design og søm av det flotte krabbe kostymet Daria Koneva bar.  

 

Takk Aleksander Lyngberg som tok oppdraget å være danselærer assistent, problemløser, praktiker, danser og maskemaker! 

 

Vi er stolte av at kommunens egen ordfører Helga Pedersen bidro i Hyllesten av elva, av brua, av fortiden og fremtiden, av folket og ledet den stødig. Takk for flott tale! Takk til de andre voksne som sammen med henne gjorde den første symbolske prosesjon i aller største høytidelighet. Takk til de yngste elevene som gjorde det sammen med de voksne, med glede og fart og svært mye spenning gjennomførte de sitt eget løp.

 

Tana Bryteklubb, takk for lånet av brytematta! Det gjorde det mulig for elevene å gjøre risiko aktivitet på brua! 

 

Folkeakademiet, takk for at dere bidro med lønn til Lyder Øverås Røed! Det var et viktig bidrag. Han hevet forestillingens verdi stort. 

 

Takk Sámi musihkka akademia for samarbeidet. Yungmiqus bidrag viste ungdommelig vilje til vekst, gav samisk innhold og groove! Dere hjalp hip hoperne med deres bidrag. 

 

Statens vegvesen, takk for samarbeidet! Det var en spennende prosess med åpningsdato som stadig ble utsatt. Men takk for at vi fikk muligheten til å bidra. Takk for maten, takk for scenen og takk for streaminga! 

 

Den største takken skal gå til Andreas Gundersen Kulturskolens egen prins, vår langdistanseløper i musikk. Han begynte hos oss, og har tatt en stor utdanning. Gjennom hele ansettelsestiden som produsent for forestillingen, har han vist stor arbeidskapasitet, praktisk tilnærming til jobben, velvilje og evne til å være motivere til innsats. Han var musikalsk leder og komponerte det svært flotte verket til åpninga av forestillinga. Det var umulig å ikke bli beveget av det. Han arrangerte all musikk som ble presentert og alle visste hva de skulle gjøre, derfor ble den musikalske reisen en helhet som var svært vakker og svært stemningsfull som skaper stolthet for folket.

 
Bruåpning 15sept20-03 (1).jpg
Bruåpning 15sept20-04 (1).jpg
Bruåpning 15sept20-06 (1).jpg
Bruåpning 15sept20-18 (1).jpg
Bruåpning 15sept20-23 (1).jpg
Bruåpning 15sept20-24 (1).jpg
Bruåpning 15sept20-25 (1).jpg
Bruåpning 15sept20-26.jpg
Bruåpning 15sept20-30 (1).jpg
Bruåpning 15sept20-32 (1).jpg
Bruåpning 15sept20-33 (1).jpg
Bruåpning 15sept20-36 (1).jpg
Bruåpning 15sept20-37 (1).jpg
Bruåpning 15sept20-38 (1).jpg
Bruåpning 15sept20-41 (1).jpg
Bruåpning 15sept20-42 (1).jpg
Bruåpning 15sept20-43 (1).jpg
 
Bruåpning 15sept20-42 (1).jpg
Bruåpning 15sept20-43 (1).jpg
Bruåpning 15sept20-44 (1).jpg
Bruåpning 15sept20-46 (1).jpg
Bruåpning 15sept20-52 (1).jpg