Skoler i Tana

Language Language Language Visning: A A A A A
toppbilde

Fiolin

Inkeri Laitinen

inkeri.jpg

Jeg heter Inkeri Laitinen og er fra Rovaniemi i Finland. Jeg har bodd i Norge siden 1996 og i Tana fra 2011. Jeg har musikk hovedfag fra NTNU i Trondheim og Suzuki fiolinmetodikk fra høgskolen i Levanger. Jeg har studert klassisk musikk, folkemusikk og folkedans, verdensmusikk og indisk klassisk musikk. Jeg har spilt i forskjellige orkestre, band og besetninger med forskjellige stilarter som for eksempel bluegrass, argentinsk tango og pop og rock. I tillegg har jeg studert historie, antropologi og friluftsliv. Jeg er yogainstruktør, ski-instruktør (alpint), padleinstruktør og rafteguide.

 

Jeg har arbeidet som kulturskolerektor i Leirfjord og kulturkoordinator i Nesna kommune og som freelance musiker. Jeg har hatt stor glede av å ha vært komponist og musiker i eksperimentelle performance - forestillinger i Tromsø 2007-2010 hvor både prosjektene og jeg personlig er blitt støttet av Norsk kulturråd, Fond for lyd og bilde, Fond for utøvende kunstnere og Statens kunstnerstipend. Spesielt godt likte jeg å samarbeide med de forskjellige kunstutrykkene som fysisk teater, dans, dramaturgi, film, foto, kostymedesign, scenografi, arkitektur og elektronika musikk.

Jeg underviser fiolin i kulturskolen. Alle kan lære å spille fiolin, men ingen lærer uten å øve. Jeg har mulighet å undervise noen få elever. De som spiller fiolin i kulturskolen må øve hjemme og foreldrene har ansvar for øvingen. Jeg lærer elevene å spille fra noter og etter gehør. I tillegg til å lære å spille et instrument, lærer elevene samspill og blir kjent med forskjellige musikk sjangere. Musikk er noe av det vakreste som finns og musikk rører oss alle. Musikkens verden er rik og mangfoldig. Det å lære å spille et instrument krever mye arbeid og repetisjon, men jeg ønsker at eleven også vil oppdage den fantastiske verden musikken kan tilby med mange opplevelser, følelser og med mye glede!