Language Language Language Visning: A A A A A
toppbilde

Informasjon angående koronasmitte i Tana kommune

Tana kommune forventer mer info om smittesituasjonen i morgen og i løpet av nyttårshelga da testresultater vil være klare. Viktig at alle overholder smittevernrådene som gjelder.

De første nærkontaktene har blitt testet i dag, og nye nærkontakter identifisert i dag vil bli testet i morgen. Den covid-19 positive har deltatt i en gudstjeneste julaften i Seida kirke. Kommunen har rådført seg med Folkehelseinstituttet for hvordan dette skal håndteres. Alle som var tilstede under gudstjenesten skal ha blitt kontaktet per telefon, og fem stykker som har sittet nærmest den covid-19 positive har blitt satt i karantene etter dette. Smittesporingen tyder på at den covid-19 positive fikk smitten på reise, og ikke lokalt i Tana.
 

 

Til sammen er det nå 14 personer i karantene og den covid-19 positive er i hjemmeisolasjon, og har kun milde symptomer. Vi forventer svar på de første sendeprøvene i løpet av morgendagen. To stykker med symptomer har i dag blitt testet med hurtigtest i tillegg, og begge testet negativt.
 

 

Flere har tatt kontakt med skoler og barnehage med bekymring om de kan sende barna dit. Smittesporingen har ikke vist at noen barn har blitt utsatt for mulig smitte verken i skole eller barnehage. Kommuneoverlegen ser derfor ingen grunn til ikke å ha barna i barnehagen nå. Smittesporingen har heller ikke gitt noen grunn til å mistenke at noen har blitt utsatt for smitte i skolen. 
 

 

Vi vil ha mer informasjon i løpet av nyttårshelgen, når alle prøvesvar fra nærkontakter og andre med symptomer foreligger. Kriseledelsen vil møtes i morgen kl 11:00 og eventuell ny informasjon legges ut etter møte.