Language Language Language Visning: A A A A A
toppbilde

Helse- og livsstilsundersøkelsen er nå godt i gang i Tana. Vinn nettbrett!

Universitetet i Tromsø – Norges arktiske universitet er nå i gang med finalen av den store helse- og livsstilsundersøkelen. Tana kommune får æren av å være den som avslutter datainnsamlingen til et stort forskningsprosjekt. Det er viktig at alle innbyggerne i kommunen vår, mellom 40 og 79 år gjennomfører undersøkelsen. Dette vil i neste omgang gi viktig informasjon som kommunen blant annet kan bruke til prioritering av helsefremmende aktiviteter.

Vår ambisjon er at vi skal komme høyt opp på lista over deltakelse. Aller helst skal vi komme på førsteplass, men i det minste slå vår kjære nabo Nesseby. For å slå Kautokeino, som nå leder, må vi over 55,6 % og Nesseby ligger til nå på 49,8 %. Men Nesseby kan fortsatt klatre på resultatlista, for de har mulighet til å møte opp i Tana og ta undersøkelsen der.

Ordføreren ber nå tanaværingene gå ”mann av huse” for å klatre oppover i konkurransen om flest deltakere. Her er det også premier å hente. Undersøkelsen trekker ut to personer fra den kommunen som har beste deltakelsesprosent. Disse får et reisegavekort hver på kr 10 000. I tillegg til dette er deltakere i alle 10 kommunene med i trekningen av ytterligere 2 gavekort på samme beløp.

I Tana har ordføreren gått et skritt lengre; blant deltakerne i Tana trekkes det ut 2 personer som får et nettbrett (I-pad eller liknende).  

Stå på Tanaværinger – dette er en fin anledning til å få sjekket egen helse, bidra til at kommunen kan sette inn forebyggende tiltak, og i tillegg vinne fine premier.

Frank Ingilæ

ordfører

 

NB! Undrsøkelsen har Lørdagsåpent 8. mars fra 10 til 14. Alle som ønsker kan møte opp den dagen selv om de har time en annen dag.
Husk at undersøkelsen foregår på Flerbrukssenteret ( ved 6. ringen).