Language Language Language Visning: A A A A A
toppbilde

God jul og godt nytt år!

Ordfører ønsker alle innbyggerne, ansatte og politikere i vår kommune god jul og godt nytt år!

Vi går inn i et nytt og spennende år meg mange nye muligheter og utfordringer. I året som kommer vil det være usikkerhet om hvordan og hvor mye den internasjonale finansuroen vil påvirke vår hverdag.

I en periode hvor pengeverdiene har hatt nesten all mediefokus både lokalt, nasjonalt og internasjonalt, så håper jeg at i året som kommer vil de myke verdiene også komme mer frem.

 

Jeg ønsker alle sammen en fredfylt jule og nyttårsfeiring.

Fyrverkeri

 

 

 

 

 

 

 

 


 

 

 

 

Finansuro

Om året som kommer har det vært en del dystre spådommer. Jeg trur allikevel at Norge som nasjon står bedre rustet til å håndtere den største finansielle krisen i moderne tid. Dagens regjering følger også situasjonen nøye fra dag til dag og har signalisert at det vil komme ytterligere en tiltakspakke den 26. januar for å motvirke økende arbeidsledighet.

 

  

Året som har gått

Har lyst å se litt tilbake på året som har gått. Jeg er stolt av kommunen vår og hva vi og våre innbyggere får til for å skape aktivitet og utvikling. Har lyst å nevne noe av det jeg kommer på i farten:

 

Tana vintermarked med Finnmarksløpet, Vinter-Skiippis og alle arrangementene rundt det - en fantastisk folkefest som ikke hadde vært mulig å få til uten innsatsen til kommunen, innbyggerne, lag og foreninger, frivillige og næringslivet.

 

Tana kommune fikk hedersbetegnelsen ”Internasjonal kommune” fra Fredskorpset og KS. Denne hedersbetegnelsen tok ordfører i mot på vegne av alle innbyggerne i vår kommune.

 

Tanamarkedsuka startet med Skiippagurrafestivalen med publikumsrekord på 3500 besøkende hvor høydepunktet etter min mening var Waterboys. Deretter var det store og små aktiviteter med Langnesmarkedet som avslutning på markedsdagene.

 

Lions Club Tana og Nesseby arrangerte Helsesportsuka for 28. gang hvor jeg hadde gleden av å være tilstede ved aktivitetene rundt Harrevann.

 

Flerbrukshallen ble åpnet med stor festivitas og publikumsrekord. Etter åpningen har den massive bruken av hallen dokumenter at vi virkelig trengte et slikt bygg.

 

Maja ErlandsenIdrettsutøvere i fra Tana har gjort kjempebra prestasjoner i året som har gått. Jeg vil trekke frem Maja Erlandsen som er en meget dyktig bryter som har etablert seg på landslaget. Hun har vunnet gullmedaljer i en rekke mesterskap. Det skal bli svært spennende å følge med på hennes sportslige prestasjoner fremover.

 

Tana IF bryting arrangerer forøvrig åpent Nord-Norsk Mesterskap 2009 den 21. februar i flerbrukshallen.

 

 

 

 

 

Otto Daniloff ble nominert som kandidat til årets ildsjel blant 949 kandidater, endelig kåringen skjer på idrettsgallaen den 10. januar. Stem på Otto her .

 

Sentrumsopprustningen som har pågått i mange år ble ferdigstilt høsten 2009.

 

Arbeidet i Tana-utvalget er godt i gang hvor innstilling om lokalforvaltning av Tanavassdraget skal avleveres i løpet av høsten 2009.

   

 

Dette er bare noen få utdrag i fra året som er gått og viser noe av innsatsen Tanaværingan legger ned i å realisere ”det gode liv” i Tana.

 

Jeg er utrolig stolt over å være ordfører i en kommune som Tana!

 

Ha en fin dag.