Language Language Language Visning: A A A A A
toppbilde

Forhåndsstem i tide!

Dersom du skal forhåndsstemme til stortingsvalget og/eller sametingsvalget må du gjøre det senest innen fredag 8. septmeber. I Tana kommune stenger mottak av forhåndsstemmer kl. 15 på fredag 8. sept.

Dersom du ikke kan avgi forhåndsstemme i egen kommune (den kommunen du er manntallsført i), kan du stemme i hvilken som helst annen kommune i Norge. Her er det viktig at du er ute i god tid slik at du er sikker på at din forhåndsstemme rekke fram kommunen du er manntallasført i innen tirsdag 12. september kl. 17. 

Du er selv ansvarlig for å forhåndsstemme tidlig nok. I store byer kan det være lange køer, spesielt siste fredag før valgdagen. Det gjøres oppmeksom på at kommunene har ulike tidspunkter for når de stenger forhåndsstemmemottaket. Her finner du alle forhåndsstemmelokalene med åpningstider Norge.

Posten har sluttet med postombringing på lørdager og Tana er en kommune som har to dagers forsendelsestid både til og fra kommunenDet betyr for de fleste velgerne at du må forhåndsstemme senest fredag 8. september i god tid før posten sendes fra den aktuelle kommunen den dagen. I noen kommuner kan det hende at siste postforsendelse fra kommunen er tidligere enn tidspunktet for når forhåndsstemmemottaket stenger.

Husk at du på valgdagen kun har anledning å stemme i den kommunen du var folkeregistrert som bosatt den 30. juni i valgåret. 


Forhåndsstemmemottak i Tanan kommune er på Tana Rådhus, Rådhusveien 24, møterom1 i 1.etg.

Åpningstidene er fra kl. 09:00 til kl 15:00 alle hverdager fra 10. august til 8. september.