Language Language Language Visning: A A A A A
toppbilde

Epidemien drives nå av omikronvarianten og smittespredningen øker

Sist uke økte også antall nye covid-19 positive innleggelser i sykehus (alle årsaker) og med covid-19 som hovedårsak. Det ventes videre økning i flere uker, skriver FHI i sin siste rapport 26.01.21.

 

Høy vaksinasjonsdekning bidrar til beskyttelse mot alvorlig koronasykdom. Alvorlig covid-19 rammer nå særlig uvaksinerte personer og vaksinerte personer med høy alder eller underliggende sykdommer. Det er derfor avgjørende at uvaksinerte starter sin vaksinasjon, og at personer over 45 år og medisinske risikogrupper over 18 år tar oppfriskingsdose.

 

Her finner du nærmere informasjon om hvordan du får tatt vaksine i Tana: https://www.tana.kommune.no/drop-in-for-koronavaksine-og-influensavaksine-i-tana-flerbrukshall-i-uke-4.6502226-525066.html

 

Vinterbølgen av drevet av omikronvarianten vil øke de nærmeste ukene og smitte mange hundre tusen. Selv om varianten gir mindre alvorlig sykdom, kan det ventes flere innleggelser.

 

Bølgen kan bli en betydelig økt belastning på helsetjenesten som følge av mange pasienter og økt fravær på grunn av sykdom og smitteverntiltak. FHI skriver videre at kommunene og sykehusene må benytte de nærmeste ukene til å vaksinere flere og forberede seg på stort sykefravær og flere pasienter.

 

I Tana har vi så langt vært forskånet for større utbrudd, men må regne med at det vil være smitte i kommunen utover vinteren og vi forventer større utbrudd også hos oss. Det rapporteres nesten daglig om positive tester i kommunen nå.  

 

Vi har god tilgang til selvtester. Se denne siden hvordan du får tak i selvtest og hvordan du kan få registrert positiv test: https://www.tana.kommune.no/nye-regler-for-smittekarantene-testing-og-innreisekarantene.6503282-525066.html

 

Kjell Magne Johnsen
Kommuneoverlege