Language Language Language Visning: A A A A A
toppbilde

«Svært brannfarlig» gass funnet i fjæra i Tanafjorden

– Ring 110 om du finner slike gassflasker

Farlig gassflaske 070715.jpg

Nå er en gassflaske funnet i fjæra i Màrjjavàggi like innenfor Stangnes i Tana fjorden. Flaska er tatt hånd om av brannvesenet i Tana

Den siste tiden er det funnet flere gassflasker i fjæra langs Finnmark kysten. Flaskene inneholder «Svært brannfarlig» propangass, og om folk finner disse må de melde fra til sitt lokale brannvesen eller ringe 110.  Propangass er noe flere kjøper med seg hjem, men flaskene som nå har dukket opp i fjærene i Finnmark, er ikke av «hjemmetypen». Det er nemlig flasker beregnet for industri som er funnet.

Vi vet ikke i hvor god stand de er i. Setter du en slik flaske i kjelleren kan det godt hende den lekker og da kan det fort slå full gnist.

Etter at iFinnmark tidligere har omtalt denne saken, har 110-sentralen i Finnmark undersøkt disse gassbeholderne og har funnet ut at de er sendt fra et firma i Danmark. De skulle bli sendt til Island i fjor, men kom aldri fram til mottaker.

– Under overfarten mistet de to containere. Det er snakk om cirka 600 flasker som er borte. De fleste ligger nok på havets bunn, men de kan skylles opp på land. De kan dukke opp hvor som helst i Nord-Norge, alt etter vær og vind