Language Language Language Visning: A A A A A
toppbilde

Sámi Mánáid teáhter - Tana Kulturskole klar til premiere igjen

Barneteater 20. november

Nå ønsker teatergruppa Suotnjarat velkommen til premiere. De pressanterer. Máidnasat, Rieban ja Stálustállan av Beaivváš Sámi nášonál teáhter, bygget på Qvikkstads samiske folkeeventyr. De har selveste Niko Valkeapää med på scenen, med nykomponert verk til dette stykket.

Suotnjarat_200x150

Suotnjarat er åtte teaterelever i alderen 11 til 13 år. Elevene har jobbet intenst de to siste månedene med stykket. Vi dykker inn i Qvikkstads nedtegnelser av samiske folkeeventyr. Vi møter reven som er en luring, og en grådig type. Reven bruker all sin kløkt på å lure til seg alle fordeler. Om noen ikke hvet hvorfor bjørnen har kort hale, så kom å se, for vi forteller hvorfor.

2. akt er i Stállus og Luhtáks verden. Luhtták er Stállos kone, hun har evnen til å suge livet av deg med sitt rør. Stállu er ikke den skarpeste kniven i skuffen, men han er rik og veldig veldig farlig. Hvem er lurest samen eller Stállu?

På scenen: Maiken Erke, Helle Mari Løkken, Kristin Amalie Boine, Sandra Holm, Ayla Iselin Hætta Isaksen, Simen Varsi Ursin, Kristian Tapio, Kari Sofie Porsanger.  Niko Valkeapää (Musikk)

Premiere 20. november på Tana Miljøbygg kl 1800. billetter voksne  100,- barn  50,-