Language Language Language Visning: A A A A A
toppbilde

Turkassetrim i Finnmark med egen nettside

15 Perleturer i Tana

PerleturOrdførerRastegaisa_500x332.jpg

Tana kommune har i vår blitt medlem av Finnmark friluftsråd, et interkommunalt samarbeid for å fremme allsidig og miljøvennlig friluftsliv til beste for befolkningens trivsel og helse. I den forbindelse starter vi opp turkassetrimmen Perletur i Tana kommune. I denne er det 15 turperler som er en del av Perletur i Finnmark.

På nettsiden perletur.no vil man finne kart og beskrivelser av turene. Her kan man også se statistikk over aktiviteten i tana og resten av fylket. Når man har registrert seg på perletur.no kan egne og familiemedlemmers turer registreres med koden man finner i turkassene. De som ikke bruker datamaskin kan ved sesongslutt sende inn sin turoversikt.

Perleturene varierer i lengde, stigning og innhold. Noen er lettgåtte mens andre er mer krevende. Noen turer har kulturelle innslag i tillegg til naturopplevelsen.

De som går 7 av turene får et premiekrus. For barn under 10 år er kravet 6 forskjellige turer. Personer med særskilte behov kan gjøre seg fortjent til kruset med mindre enn 7 turer. Send epost til post@perletur.no . De som går perletur 15 ganger blir med i trekning av gavekort på kr 2000.

Perletur starter 1. juni og varer til og med 31. oktober.

Perleturer i Tana 2016:

Alggašvárri

Bokcávárri

Buolbmátčohkka

Ceakkunjoaski skolesti

Duottarnjunni

Gollevárri kulturminneområde

Holmfjellet - Suolovárri

Ippágirku og Stuorraoaivi

Jievjamiesoaivi

Marššačohkka

Rásttigáisá

Skiippagurra tursti

Tårnefjellet

Urraaláš

Vardefjell

Del gjerne bilder fra turene på Instagram #perletur og Facebook .

Dersom koden i turkassen mangler, eller det er andre merknader, kan man ta kontakt på 975 20 450.

Perletur i Tana bygger videre på arbeid lagene, ordføreren og andre har gjort i forbindelse med turløypene.